Saltar apartados

Presentació

El Departament de Sociologia II es troba situat en l'Edifici de Ciències Socials del Campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d'Alacant.

Té els seus orígens en la creació, en 1989, del Departament de Ciències Socials i de l'Educació. La seua actual denominació data de 2007, i està adscrit a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA. Malgrat la seua joventut, en aquests anys ha dut a terme importants aportacions derivades d'un equip de docents i investigadors/as amb experiència molt àmplia. Actualment està integrat per 23 membres, dels quals més del 90% són doctores/as i un total de 15 sexennis de recerca.

Des de la seua creació ha vingut desenvolupant de forma continuada labors de docència i recerca corresponents a diferents àrees de les Ciències Socials. En aquests anys el Departament ha assumit un compromís incondicional per preparar professionals competents i qualificats en l'exercici de la sociologia aplicada, així com generar i aportar producció investigadora útil per al coneixement, anàlisi i transformació dels problemes socials.

Entre les ofertes formatives en les quals té responsabilitat docent el professorat d'aquest Departament es troben els següents estudis:

  • Grau en Sociologia
  • Grau en Treball Social
  • Grau en Publicitat i Relacions Públiques
  • Grau en Maestro en Educació Primària
  • Grau en Nutrició Humana i Dietètica
  • Màster en Cooperació Internacional per al Desenvolupament
  • Màster en comunicació i indústries creatives.

A més de l'activitat docent, els membres del departament de Sociologia II, duen a terme la seua activitat investigadora en àrees com les migracions internacionals, estudis de gènere, mobilització i participació, prospectiva i estudis estratègics, comportament polític, salut i desigualtat, mètodes i tècniques de recerca.

En l'àmbit de la recerca, els membres del departament de Sociologia II han fundat o formen part organismes de recerca tals com l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, i grups de recerca tals com l'Observatori Europeu de Tendències Socials, el Seminari Permanent d'Estudiios Socials, Centre Col·laborador de l'OMS en Salut i Desigualtat.

Els membres del Departament mantenen, així mateix, estretes col·laboracions amb diferents centres de recerca estrangers, com són la Universitat de Conca (Equador), University of Eastern Finland, Universitat Central de Veneçuela, Universitat d'Uppsala, UNAEM, entre unes altres.

Des de la plataforma d'aquesta pàgina web desitgem fer arribar, tant a la comunitat universitària com a la societat en general, informació sobre les activitats del Departament. Aprofitem a més per a animar a els qui visiten la nostra pàgina a participar amb els seus suggeriments i a recaptar tota la informació que consideren necessària sobre temes del seu interès.

Departament de Sociologia II


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464