Saltar apartados

Departament de Sociologia II

Docencia
Publicaciones
Personas
conferencia
Jornades Sociologia

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/05/2020
Màster Universitari en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi

Ja està oberta la preinscripció per al Màster Universitari en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi. La imperant necessitat d'incorporar al mercat professionals capaços de diagnosticar, orientar i dirigir processos de canvi a través de la innovació, justifica la posada en marxa d'aquest postgrau, orientat a la formació de persones expertes en aquesta matèria, i proporcionant la capacitació necessària per a posar en marxa projectes reals d'innovació, aplicables tant a la realitat empresarial i comercial, en l'àmbit industrial, com a la millora i canvi de les institucions i serveis de l'administració pública i del tercer sector.

Tota la informació sobre el Màster pot consultar-se ací, i les persones interessades que vulguen preinscriure's poden fer-ho emplenant aquest formulari.

La Facultat d'Econòmiques continua atenent consultes en master.economiques@ua.es. A més, l'Oficina d'Informació de la Universitat d'Alacant assessora sobre beques i ajudes oferides per la nostra institució.

 

 

08/04/2020
III CONCURS FOTOGRAFIA SOCIOLÒGICA (cancel·lat)

A causa de l'excepcional situació que estem travessant, s'ha decidit CANCEL·LAR l'III Concurs de Fotografia Sociològica.

Gràcies per la vostra comprensió.
28/02/2020
III CONCURS FOTOGRAFIA SOCIOLÒGICA

 

 

El Departament de Sociologia II organitza III Concurs de Fotografia Sociològica dirigit a l'alumnat del Grau en Sociologia. L'objecte del concurs és propiciar la reflexió sociològica sobre els entorns quotidians en les societats modernes a través de la imatge.

  •  Bases del concurs
  • L'alumnat del Grau de Sociologia que vulga presentar fotos al concurs de fotografia haurà d'assistir al seminari sobre "Sociologia Visual" que s'anuncia en el punt 4 de la convocatòria. ¡AVÍS! Seguint recomanacions de les autoritats sanitàries  i acadèmiques, a causa de l'avanç del COVID-19, es cancel·la el seminari de Sociologia visual. En conseqüència, s'elimina l'assistència al mateix com a requisit per a participar en el Concurs de fotografia. Us recordem que teniu fins al 26 d'abril per a enviar-nos les vostres imatges. 
  •  Obert a tot l'alumnat del Grau en Sociologia (1er. a 4t. curs)
  • Per a inscriure't en el seminari emplena aquest formulari.
  • Formulari per a enviar les fotografies ací

 

18/03/2020
L'ATENCIÓ ES REALITZA DE FORMA NO PRESENCIAL
  • Per a qualsevol dubte o consulta la secretaria administrativa atendrà de forma no presencial en el correu dsoc2@ua.es
18/03/2020
PLA DE CONTINUÏTAT DE LA DOCÈNCIA EN LA UA

La Universitat d'Alacant llança el Pla de Continuïtat de l'Activitat per a la continuïtat docent no presencial i la continuïtat de l'activitat administrativa. La informació anirà ampliant-se.

 

10/03/2020
Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant-23 de març de 2020

 

 

 AVÍS

 

Seguint recomanacions de les autoritats sanitàries  i acadèmiques, a causa de l'avanç del COVID-19, queda ajornada la celebració del Dia de la Sociologia en la UA fins a un altre avís.

Disculpen les molèsties.

 

 

Sociologia en moviment

El dia 23 de març celebrarem el Dia de la Sociologia en la seua edició de 2020. En aquesta edició comptarem amb Inés Alberdi Alonso que oferirà una conferència sobre la influència del moviment feminista en la transició espanyola. Comptarem a més amb una taula redona de professionals amb el títol Projeccions laborals de la Sociologia.

 

L'esdeveniment tindrà lloc en la Sala d'actes de l'Edifici Germà Bernàcer. Programa i informació ací.

12/03/2020
El Departament de Sociologia II en Twitter i Instagram

Fa uns dies s'han obert els primers comptes del Departament de Sociologia II en les xarxes socials. Ara com ara estem presents en Twitter i Instagram. En una i una altra xarxa social figurem com sociologia2ua.

¡Us animem a seguir-nos!

09/03/2020
Xarrada "Cultura de la violació i robots sexuals" per Lydia Delicado Moratalla.

 

Divendres que ve, 13 de març, de 9 a 11 hores, la doctora Lydia Delicado Moratalla vindrà a col·laborar en l'assignatura Estudis de Gènere, i donarà una xarrada sobre "Cultura de la violació i robots sexuals". L'activitat es realitzarà a l'aula A2/D21 de l'aulari II.

03/03/2020
Xarra "Xarxes per a la innovació: l'experiència d'IMMART. Migració+diversitat+participació" per Dra. Sagrament Roselló (Universitat de Copenhage. Dinamarca)

 

Xarrada dirigida a l'alumnat del Màster en Innovació Social.

Data: Divendres 6 de març de 2020 a les 16 hores.

Lloc: ESPAi- Espai de Coworking del Departament de Sociologia II. Universitat d'Alacant.

Introdueix: Prof. Dr. Enric Bas (Futurlab/Dsoc2.ua)

Més informació ací

28/02/2020
Conferencia Alma Anaid Bustos Hernández. Universitat de Toluca. Representacions socials dels migrants centreamericans al cinema actual

 

El dimarts 3 de març a les 13 hores, en l'ESPAI se celebrarà el seminari "Representacions socials dels migrants centreamericans al cinema actual" a càrrec de la investigadora convidada Alma Anaid Bustos Hernández de la Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic, Toluca.
El seminari cerca produir un intercanvi d'idees sobre l'anàlisi de la cultura de pau, representacions conflictives-constructives, en les pel·lícules que aborden les migracions centreamericanes entre la davantera sud i nord de Mèxic.
Lloc: ESPAI (Primera Planta Edif. CC. Socials, junt secretaria Sociologia II)
Duració 1h30m
03/02/2020
Investigadora visitant en el Departament des de l'1 de febrer a l'1 de juliol

 

Sacramento Roselló és doctora per la Universitat de Georgetown (Washington DC, USA) en Literatura i Estudis Culturals i ha sigut becària postdoctoral de la Fundació Nacional Danesa per a la Investigació treballant sobre dissidències i disrupcions dels processos de formació canònica de les literatures nacionals europees. El seu treball conjumina teories literàries i teories de gènere i proposa un estudi de literatures hispanes multidisciplinària, transnacional i diacrònic. Sagrament formarà part de la Facultat d'Humanitats de la Universitat de Copenhaguen a partir d'agost 2020. Durant la seua estada en la Universitat d'Alacant, estudiarà com la diversitat lingüística i cultural en les formes de producció, promoció i distribució artística i literària creen espais d'innovació que milloren la visibilitat i pertinença de treballadors artístics i culturals migrants.

30/01/2020
PALOMA ALAMINOS FERNÁNDEZ, NOVA BECÀRIA FPU DEL DEPARTAMENT

 

PALOMA ALAMINOS FERNÁNDEZ, beca PROGRAMA PROPI DEL VICERECTORAT D'INVESTIGACION I TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT PER Al FOMENT DE LA I+D+I EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT 2018.

 

 

Títol del projecte: "Les bases socials i argumentals dels moviments autoritaris a la Unió Europea. El cas del populisme punitiu"

 

Director del projecte: Francisco Francés.

Període previst de col·laboració: 3 anys.

15/01/2020
ELS DILLUNS SÓN DE LA UNED

 

Cicle de conferències, debat i investigació en la UNED.

El professor Carlos Frau serà el ponent de la conferència "Política actual.Ciclicitat de la Història, ¿retorn al populisme?" que tindrà lloc el dilluns 3 de febrer en la Sala d'actes de la UNED Aula Elda a les 19.30 hores, Edifici Ficia, Avinguda de Chapí 32.

Més informació ací

 

02/12/2019
CONFERÈNCIA

DILLUNS 2 DE DESEMBRE CONFERÈNCIA DE JOSÉ MIGUEL CARRASCO JIMENO col·laborador sènior en la Universitat d'Alacant (projecte Romomatter)

  • TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA "El ‘policy brief' com a instrument per a la innovació social" dirigida a l'alumnat de Sociologia
  • HORA: 16 hores (duració 2 hores). Lloc:  P3/0-03
12/11/2019
ALEJANDRO CHUQUITARCO, NOU BECARI FPU DEL DEPARTAMENT

Alejandro Chuquitarco Morales, Contracte de Formació Professorat Universitari (FPU) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Títol del projecte: Habitatge i determinants socioambientales de pobresa energètica en les Estratègies Nacionals d'Inclusió de la població gitana a Espanya i altres països membres/candidats de la Unió Europea: Un Estudi comparat.

Director del projecte: Daniel La Parra Casado.

Període previst de col·laboració: 22/10/2019 - 21/10/2023

25/10/2019
Activitat: Quin dilema em planteges? Centre o Perifèria?. Taller d'aprenentatge per a l'ús del tetralema com a eina d'anàlisi en la complexitat social

 

El divendres 25 d'octubre de 2019, de 13:00 a 14:30, en l'Aula 4 (soterrani) d'edifici Politècnica IV, i en el marc de l'activitat de la Xarxa d'innovació docent VICEVERSOS, tindrà lloc el taller Quin dilema em planteges? Centre o Perifèria?. El taller, dirigit pel professor del Departament de Sociologia II Francisco Francés, i en el qual participaran docents i alumnat dels graus de Sociologia, Arquitectura i Filologia, està obert a l'assistència de qualsevol persona interessada en la metodologia de les ciències socials. En la dinàmica del taller s'utilitzarà l'eina del tetralema com a recurs per a identificar solucions emergents a problemàtiques socials i ambientals.

 

16/09/2019
Esdeveniment CANVIA EL MÓN, NO EL CLIMA

 

Dia 17/09/2019 en Sala Rafael Altamira en la Seu d'Alacant des de les 18:30 fins a les 21:00

Aquesta retransmissió es podrà seguir des de l'enllaç general a la sala:http://vertice.cpd.ua.es/sede
També es podrà seguir des de l'enllaç a aquest directe específic:http://vertice.cpd.ua.es/205264

 

25/07/2019
Call for papers Vol. 1, núm. 2

 

Es convoca una crida d'articles per al volum 1, número 2 amb el títol: LA RECUPERACIÓ DEL TERRITORI A LA MEDITERRÀNIA: REEQUILIBRI MEDIAMBIENTAL I CONTROL DEMOCRÀTIC. El temps límit serà el 15 d'abril de 2020.

 

02/07/2019
Beques de Col·laboració curs acadèmic 2019/2020

 

En virtut de la Resolució de 25 de juny de 2019, de la Secretaria d'Estat d'Educació i Formació Professional, es convoquen Beques de Col·laboració d'estudiants en departaments universitaris per al curs acadèmic 2019-2020

 

Convocaria Beques de Col·laboració 2019-2020.

Beques de Col·laboració 2019-2020 per departaments.

31/05/2019
II CONCURS DE FOTOGRAFIA SOCIOLÒGICA

 

Fotografies guanyadores II Concurs de Fotografia Sociològica

 

Primer premi dotat amb 300 euros:

Un mateix lloc, dues realitats enfrontades

 

Segundo premi dotat amb 150 euros:

Cua enorme

30/05/2019
CONVOCATÒRIA DE PLACES DE CONTRACTACIÓ TEMPORAL

 

Amb data 30 de maig s'ha publicat en el DOGV la resolució de 24 demaig , de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2019/2020. El termini de presentació d'instàncies és de 10 dies hàbils explicats a partir de l'endemà a la seua publicació.

Aquesta informació també pot ser consultada en la següent adreça:
https://ssyf.ua.es/es/accesopdi/contratacion-temporal/2019/30-mayo/convocatoria-de-profesores-contratados-temporales-dogv-30-05-19.html

En la instrucció de Secretaria General i del Vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i Professorat remesa fa uns dies, s'indica l'obligatorietat de l'ús de mitjans electrònics en la tramitació d'aquest procés selectiu. Amb la finalitat de facilitar la presentació de sol·licituds, adjuntem una 'Guia per a la presentació de sol·licitud' on s'arrepleguen les indicacions a seguir.

Departament de Sociologia II


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464